Siste nytt

Ny renteendring og informasjon om eiendomsskatt

Som følge av enda en økning i styringsrente har handelsbanken justert opp renten på felleslånet vårt. Renten på lånet har økt fra 2.15% til 2.30%. Lånet er avdragsfritt fram til utgangen av 2022.

Renteøkningen på 0,15 prosentpoeng tilsvarer en reell økning på omtrent 7% på “Post 142 Lån Leiligheter” på fellesutgiftene.

Økning tilsvarer 125 ekstra i måneden for hver million den enkelte andel har i fellesgjeld.

Denne nye summen blir fakturert på giroen fra og med fakturaen som har forfallsdato 01.11.2019.

Merk:

Renteøkningen er basert på økningen av styringsrenten 20.juni . Dette skyldes at renteøkningen fra handelsbanken justeres en god del i etterkant av styringsrenten. Det har vært en ny økning av styringsrenten nå 19. september. Vi har mottat varsel fra handelsbanken om at de vil justert renten sin ennå, men man må forvente at enda en oppjustrering vil komme i løpet av året.

Les mer om utviklingen av styringsrenten her:

https://www.norges-bank.no/tema/pengepolitikk/Styringsrenten/Styringsrenten-Oversikt-over-rentemoter-og-endringer-i-styringsrenten-/

Eiendomsskatt

Obos har i de siste månedene fakturere leilighetene som får eiendomsskatt. Eiendomsskatten gjelder kun leilighetene over 90m2.

Summen er totalt på 617kr for de med leilighet på 90m2 og 737 for de med 91m2. Denne summen blir delt opp i fire mindre beløp, og har blitt fakturert i månedene fra august og utover.

Garasjeport

Garasjeporten er blitt ødelagt. Dette skyldes hærverk, der noen har revet den opp med makt natt til lørdag. Det er trolig samme gjerningsmenn som forrige gang. Det virker som de leter etter lette gjenstander å stjele i garasjen. Det er derfor viktig at man ikke etterlater ting løst på plassen sin.

Service bestilles på mandag. Fram til dette må man bruke garasjeporten til garasjesameiet. De har utgang på andre siden av garasjeanlegget. Garasjeporten bruker ikke samme system som vår, men kan manuelt åpnes innenfra.

Styret har opptak av hendelsen og vil politianmelde.

Vannlekkasje i Alnagata 18

Som informert per SMS har det vært to forskjellige vannlekkasjer i Alnagata 18 denne helgen. De fleste bodene har hatt en viss vanninntrenging, men mengden varierer fra bod til bod.

Vi har snakket med forsikringsselskapet vårt og fått bekreftelse på at de dekker skade på bygningsmasse, men ikke gjenstander i privat bod. Ta derfor kontakt med eget forsikringsselskapet hvis ting i boden har blitt ødelagt.

Den nye vaktmesteren vår, Trond, startet arbeidet med å tørke opp vannet i går, men kan kun suge opp vann fra fellesområdene.

Andelseieren er selv ansvarlig for å tørke opp i egen bod og sikre at våte gjenstander ikke blir liggende. Hvis ikke dette gjøres kan det føre til mugg og råte forplanter seg i egen og andres boder.

Vi har bestilt container fra fredag 9. august og fram til onsdag 14 slik at man får mulighet til å kaste ødelagte gjenstander. Husk at elektriske artikler ikke kan kastes i containeren. Vi anbefaler alle å bruke mini gjenbruksstasjonen som kommer til Ekebergveien ved Bunnpris hver torsdag mellom 18:00 og 19:30

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/alle-gjenbruksstasjoner/gamlebyen-mobile-minigjenbruksstasjon/

Vaktmesteren vår kan hjelpe til å fjerne større elektriske gjenstander mot betaling. Ta kontakt på 41458946 hvis du ønsker å bestille dette av ham.

Vi anbefaler alle å lagre gjenstander minst ti centimeter over bakken i bodene slik at man sikrerer tingene ved eventuelle fremtidige vannlekkasjer. En måte å gjøre dette er å sette opp oppbevaringshylle i boden.

For en enkel og billig løsning anbefaler vaktmesteren vår Trond følgende oppbevaringshylle https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/oppbevaring/oppbevaringshyller-skuffer/oppbevaringshyller/oppbevaringshylle-666036?fbclid=IwAR2SPuVofOQE1lc1AIzfxm4OPj_GnhNCpcm3M6MI37OWi8ycJbwd9SRy_rI#tab04

Han kan hjelpe til med å sette opp hylle i boden hvis noen trenger det. Han tar da timespris for arbeidet. Ta kontakt med Trond på telefon 41458946 eller send e-post til styret@baglerbyen.net hvis man ønsker å bestille denne tjenesten.

Styret inviterer til Sommerfest!

Styret i Borettslaget inviterer alle til gratis sommerfest!

Det blir pølser, hamburger og brus!

Dato: 6. August
Tid: Kl 17
Sted: Utenfor blokkene på den store plassen

Påmelding på Baglerbyen sin Facebook-side kommer!

☺️

Meddel gjerne om du er veganer/vegetarianer, så vi kan tilpasse best mulig!

Velkommen til en hyggelig samling i borettslaget!

Feil informasjon på noen fakturaer

Obos har informert oss om at en feil i listene fra Techem har medført at leiligheter uten utleiedel har fått ny linje med A-konto vann utleie på giroene sine.

Techem opplyser at beløpene på giroene er korrekt men økningen skulle vært gjort på kategori 133 A-konto vann. Obos vil korrigere dette på giroene så snart praktisk mulig men det vil være feil på noen giroer et par måneder fremover.

Men altså, beløpene er korrekt, kun feil varelinje.

Renteendring

Som følge av økt styringsrente har det vært en renteøkning i felleslånet vårt fra handelsbanken. Renten på lånet har økt fra 1.95% til 2.15%. Lånet er avdragsfritt fram til begynnelsen av 2023.

Renteøkningen på 0,2 prosentpoeng tilsvarer en reell økning på 10% på “Post 142 Lån Leiligheter” på fellesutgiftene.

En 10% økning tilsvarer omtrent 170kr ekstra i måneden for hver million den enkelte andel har i fellesgjeld.

Denne nye summen blir fakturert på giroen fra og med august måned.

Merk:

Renteøkningen er basert på økningen av styringsrenten 21. mars i år. Det har vært en ny økning av styringsrenten nå 20 juni. Handelsbanken har ennå ikke justert renten sin, men man må forvente at utlånsrenten senere vil bli justert opp som følge av dette.

Les mer om styringsrenten her:

https://www.norges-bank.no/tema/pengepolitikk/Styringsrenten/Styringsrenten-Oversikt-over-rentemoter-og-endringer-i-styringsrenten-/

Dugnad

Styret inviterer til dugnad torsdag 9. mai fra kl 17.30!

På grunn av at det er meldt dårlig vær møtes vi i garasjeområdet slik at vi får ly fra regnet under beboermøte og grillingen.

Vi har også lagt opp til å gjøre mest mulig ting inne i fellesområdene/trappeoppgangene under dugnaden.

Programmet for dugnaden følgende:

  • 17:30 – 18:00 – Beboermøte (introduksjon av ny vaktmester)
  • 18:00 – 18:30 – Grilling og sosialt
  • 18:30 – 20:00 – Dugnad

Hvis du har ting i fellesbodene eller sykkelbodene er det viktig at du merker dem tydelig med navn, leilighetsnummer og dato før dugnaden.

OBS: Vaktmesteren har fjernet markeringer fra forrige dugnad fordi mange sykler har stått urørt flere år i boden. Hvis du ikke har satt på ny merkelapp i år er det viktig at du gjør dette før dugnaden!

Styret har bestilt container. Containeren som er her nå er til personlige ting. Husk at mye ikke kan kastes der, heriblant elektriske gjenstander. Så dersom du har noe du selv ønsker å kaste er dette en god anledning

Se her for veiledning for hva som kan kastes: https://www.norskgjenvinning.no/ressurser/regler-for-hva-som-kan-kastes-i-container/

Ta kontakt med styret gjennom styret@baglerbyen.net hvis du skal innom boden for å merke sakene dine.

Vi i styret ser frem til dugnaden, og håper så mange som mulig kan være med denne ettermiddagen.

Strøm og varmtvannsavregning for 2018


Den årlige strøm- og varmtvannsavregningen er nå publisert på Techem portalen. Det man betaler i strøm og varmtvann er basert på det konkrete forbruket til den enkelte andelen.  Hvor mye man må etterbetale eller får igjen er basert på det totale forbruket og fjorårets strømpriser.  

Techem portalen finner du på
https://tenantportal.techem.no

Hvis du ikke greier å logge deg inn eller har andre problemer må du ta kontakt med Techem direkte.

I 2018 økte kostnaden for strøm med omtrent 25%. Den store prisøkningen gjør at de fleste har betalt for lite i akontobeløp i løpet av året, og må etterbetale det sammen med fellesutgiftene i sommer.

Ifølge Obos vil avregningen komme på fakturaen for juli måned.

Sammen med avregningen har vi også fått forslag til nytt akontobeløp fra Techem. Det baserer seg på det konkrete forbruket for 2018. I tillegg legges det på en estimert prisoppgang for det følgende året. I fjor estimerte de at økningen var på 5%, noe som viste seg å være for optimistisk.

Vi har derfor bedt dem om å beregne inn en prisøkning på 20% i år. Det betyr at akontobeløpet vil øke for alle i borettslaget fremover. Økningen variere ut ifra størrelsen på forbruket og hvor mye man må etterbetale på årets avregning. Økningen varierer derfor fra noen hundrelapper til over tusen kroner.

Målet med denne økningen er at de fleste andelseierne i borettslaget kan gå i null eller få etterbetalt penger ved neste avregning i 2019. Det kommer imidlertid an på strømprisene fremover, noe som er umulig å spå.

Hvis du ønsker å finne ut hva ditt nye akontobeløp blir kan du regne dette ut på følgende måte:

Du tar «Deres andel av total kostnad» på avregningen og deler på 12.

Denne summen multipliserer du så med 1,2.

Eksempel

15 000/12 = 1250

1250 * 1,2= 1500

OBS! På grunn av det økte akontobeløpet er dere viktig at dere kontrollerer beløpsgrensen på eventuelle avtalegiroer.