Nytt porttelefonsystem

Vårt gamle porttelefonsystem var basert på en telefonsentral (PBX). Denne sentralen ga også mulighet for fasttelefon og man kunne ringe mellom leilighetene. Denne sentralen tok dessverre kvelden for en stund siden. Å erstatte den med en ny ville koste ca. 225 000 kr.

Siden ingen har benyttet seg av muligheten for fasttelefon har styret sett etter billigere løsninger. Vi har nå fått installert en GSM-sender som koster oss ca. 8 000 kr. Denne vil ringe til en mobiltelefon i stedet for den analoge telefonen beboerne hittill har brukt. Hvilket mobilnummer den vil ringe til bestemmer beboerne selv. Det er også fullt mulig å kjøpe en dedikert mobil og et kontantkort da denne mobilen bare vil motta samtaler. Man får f.eks. en mobil til 199 kr på Elkjøp, eller bruk en gammel mobiltelefon fra skuffen.

For å få ringeklokken til å virke og kunne åpne inngangsdøren fra leiligheten (tast 5 som tidligere) må beboerne registrere seg her på våre hjemmesider under Beboerregistrering med sitt mobilnummer.

Det vil ta litt tid fra registrering til ringeklokken virker, da hver registrering må overføres manuelt til porttelefonsystemet.

Vi er klar over at det er støy på linjen, det vil bli ordnet etter påsken.